måndag 28 november 2016

Fem hantverkstips inför jul

Nu är det snart juletid och därför tänkte jag tipsa om fem juliga projekt som jag vill göra om jag får lite tid över från skolan. Det är ett par små julgranar av kottar och äggkoppar, ett par juliga tofflor av Maja, en vintrig ljuslykta av gamla glasburkar, stickade julgranskulor och en julig tavla.

Bildkällor: 1, 2, 3, 4, 5

söndag 27 november 2016

Fel, fel, fel!

Det värsta jag vet är när man nästan har stickat klart ett mönster och upptäcker att man har gjort ett fel som sabbar hela mönsterrapporten om det inte fixas. Detta hände när jag hade tre varv kvar på första mönsterrapporten. Då upptäckte jag att jag stickat fel på ett av löven, ett fel som var så allvarligt att det inte hade gått att sticka nästa mönsterrapport eller ens sticka klart de tre sista varven på första mönsterrapporten. Så det var bara att dra upp den mönsterrapporten till felet och sticka om igen.

I mitt huvud läses inläggets titel ungefär så här

torsdag 24 november 2016

Det händer att...

Det händer att jag börjar titta i mina garnlådor och bläddra efter stickmönster när jag egentligen borde skriva på min hemtenta.
Bildtolkning: Tant Ulltuss socka Uffe (fotad av Pia Kammeborn) och två nystan av Rauma Finull

lördag 19 november 2016

Ett ny mössa på stickorna

Inspirerad av Jennys fina mössor bestämde jag mig för att lägga upp en ny mössa på mina stickor. Efter att ha bläddrat runt lite bland olika mössmönster bestämde jag mig för att lägga upp Riga som jag har tänkt att sticka i mer än två år. Jag förstår inte varför jag inte har lagt upp denna mössan tidigare(!), det är ju ett superroligt mönster att sticka.

tisdag 15 november 2016

Sockan Anna

Och så var det dags att presentera resultatet av min senaste strumpstickning. Sockan Anna! Det har inte varit det lättaste att fånga strumporna på bild, speciellt när vädret varit för regnigt eller kallt för att fota ute och solen varit synlig för kort tid för att fota vid fönsterna. Så igår var det precis lagom ljust ute för att det skulle gå att ta någorlunda bra foton inomhus.


Strumporna blev väldigt fina även om de är både lite tajta och korta. Men eftersom jag stickade med ett garnpacket som skulle räcka till precis två strumpor, vågade jag inte gå upp mer i stickstorlek än vad jag redan hade gjort. Om jag stickar strumporna igen kommer jag nog upprepat den andra borden på benet igen så att den slutar lite högre upp på benen. Dessutom skulle jag nog välja ett något tjockare garn för att de skulle bli lite större, men jag skulle gärna vilja sticka något i detta underbara garn av Manduzana igen.




Mönster: Anna av Dödergök (mönstret finns på Raverly)
Garn: Manduzana Sock i färgerna Metal, Mist, Shockingly pink och Sirius
Stickor: 2,5 mm
Förändringar: Jag struntade i första minskningen till 72m och stickade vidare med 80m. Istället gjorde jag minskningarna i foten, men minns tyvärr inte hur många eller vart jag gjorde dem. Jag stickade en häl med förkortade varv istället för den häl som mönstret angav.

torsdag 10 november 2016

Vart är Anna?

Jag fotograferade lite olika bilder i slutet av oktober, men tyvärr blev de antingen för suddiga eller så blev färgåtergivningen alldeles för dålig. Planen är att försöka ta lite nya bilder imorgon efter skolan och då kommer jag förhoppningsvis kunna publicera resultatet i helgen eller början av nästa vecka. Så tills dess får ni nöja er med en liten förhandstitt i form av en beskärd del av ett utav de halvsuddiga fotona.





onsdag 2 november 2016

I hantverkshörnan: November

Då var det återigen en ny månad och dags att visa upp vilka projekt jag håller på med denna månad! Sedan oktober har jag avslutat ett projekt, börjat med tre nya och ett projekt har blivit ett UFO. Ett av de nystartade projektet är ett hemligt projekt (som finns i den röda påsen), som kommer förbli hemligt tills mottagaren tagit emot slutprodukten.



I oktober påbörjade jag även ett broderiprojekt som var tänkt att bli klart till tema-peppen i oktober, men jag kom bara halvvägs. Så min förhoppning är att jag hinner jag avsluta broderiet i november istället.


 Det tredje projektet som jag har påbörjat är en ny koftan Siri! Förhoppningsvis blir passformen lite bättre denna gången så att den faktiskt går att använda ;P (Vill ni läsa vad som hände med den förra Siri kan ni göra det här)



Och så var det ju sockorna Anna och Julia som jag stickade på förra månaden. I slutet av oktober blev jag klar med sockan Anna, men har inte fått tummen ur att fotografera den än. Sockan Julia däremot fick möta ett tragiskt öde. När jag stickat en bit på strumpan och skulle prova den kom den inte ens över hälen. Så nu har Julia hamnat i UFO-lådan tills jag orkar sticka om den igen.